Såg en bild på Pinterest där man gjort en vitkålssallad med gurka och rädisor och kände att jag ville göra min egen tolkning på den, vilket i slutändan blev typ en variant av coleslaw. Vi åt den ihop med helstekt fläskfilé och ugnsstekt potatis, så gott!
6 port.
1 l vitkål
1 tsk salt
1 tsk rödvinsvinäger
½ gurka
125 g rädisor
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
Strimla vitkålen tunt.
Massera in salt och vinäger i kålen.
Låt kålen stå i ca 15 minuter.
Dela gurkan och skär bort mittdelen på gurkan (precis som man gör till tzatziki).
Grovriv gurkan och även rädisorna, krama ur vätskan ur den rivna gurkan.
Krama ur vätskan ur kålen.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Smaksätt med pressad vitlök, peppar och ev. mer salt.
Servera till grillat/stekt kött eller kyckling.
Viktväktarna Points
1 l vitkål
1 tsk salt
1 tsk rödvinsvinäger
½ gurka
125 g rädisor
4 dl Larsas grekiska yogurt 0%
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
Totalt blir det 0P/port. Servera till grillat/stekt kött eller kyckling.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK