Citroncupcakes med lakritsfrosting

Citroncupcakes med lakritsfrosting

12 st

2 ägg
3 dl socker
75 g smör
2¼ dl mjölk
3¾ dl mjöl
1 msk bakpulver
¼ tsk salt
citronessens

Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. 
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. 
Blanda vetemjöl, bakpulver  och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 
Blanda i citronessens efter tycke och smak.
 Fyll kakformen/muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 20 minuter.

Lakritsfrosting

90 g äggvita
170 g socker
225 g smör
1 tsk vaniljsocker
lakritsessens
svart pastafärg


 Vispa samman äggvita och socker, gärna i en rostfri skål eller en av glas.

Ställ skålen över ett vattenbad (en kastrull till 2/3 fylld med kokande vatten) och vispa tills sockret har smält. 
Ta sedan bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills du har en vit och fast marängsmet. 

 Tillsätt smöret lite i taget samtidigt som du vispar på medelhög hastighet. 
Fortsätt vispa tills du får en len och jämn kräm. 

 Tillsätt vanilj och essens.
 Ha i färg och den är klar att spritas på cupcakes!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *