12 st
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl kakao
2½ dl strösocker
150 g smält smör
2 dl mjölk
2 ägg
150 g hackad blockchoklad
Bananfrosting
100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphiaost
ca 250 g florsocker
gul pastafärg
bananessens
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ihop smör, mjölk och ägg i en annan skål.
Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna.
Fördela smeten i muffinsformar.
Tillsätt chokladbitarna och tryck ner dem i smeten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min (prova med sticka).
Gör frostingen medans muffinsen svalnar.
Smält den vita chokladen över ett vattenbad och låt den svalna lite.
Vispa upp smöret med en elvisp och tillsätt chokladen.
Tillsätt philadelphiaosten samt florsocker och vispa frostingen riktigt krämig,
vilket kan ta en liten stund.
Spritsa ut frostingen på cupcakesen och dekorera med lite chokladströssel.