En enkel och god wok med inspiration från Jennie Walldén 😊
4 port.
500 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök, hackade
2 morötter, skalade och skurna i slantar
1 röd paprika, i munsbitar
3 salladslökar, i 3 cm-bitar
2 pak choi, i grova bitar
rapsolja
Sås
¾ dl ostronsås
2 msk hoisinsås
½ msk risvinäger
3 msk muscovadosocker/farinsocker
1 msk sesamolja
Till servering
cashewnötter
jasminris
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar (cirka 2 x 2 cm).
Fräs på hög värme i rapsolja, tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg, ställ undan.
Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 min.
Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om.
Smaka av om något mer behöver tillsättas.
Strössla cashewnötterna på toppen och servera med jasminris.

Kaloriberäknat recept
500 g kycklingfilé
2 klyftor vitlök, hackade
2 morötter, skalade och skurna i slantar
1 röd paprika, i munsbitar
3 salladslökar, i 3 cm-bitar
2 pak choi, i grova bitar
rapsolja
¾ dl ostronsås
2 msk hoisinsås
½ msk risvinäger
3 msk muscovadosocker/farinsocker
1 msk sesamolja
100 g cashewnötter
jasminris
Kcal: ca 405 kcal/port exkl tillsatt rapsolja och tillbehör.
Kolhydrater: 25.8 g Protein: 35.5 g Fett: 18.1 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK