Carbonara med kycklingbacon

13-åringen fick vara med och planera matsedeln en vecka och då föll valet på en krämig carbonara som hon gillar. För lite variation så gjorde vi denna på kycklingbacon istället för vanlig bacon 😊

4 port

500 g spagetti
4 ägg
2 krm salt
olivolja
smör
1 st vitlöksklyfta
200 g kycklingbacon, strimlat
1½ dl parmesanpst
2 krm svartpeppar
persilja

Skär kycklingbacon i strimlor.
Koka upp vatten till pastan med rikligt med salt.
Koka enligt anvisningarna men dra alltid av en minut från koktiden.
Vispa ihop ägg med salt medan pastan kokar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs kycklingbaconet gyllenbrunt.
Tillsätt vitlöksklyftan utan att den tar färg i ca 5 min.
Ta sen bort vitlöken.
Häll över den färdigkokta pastan i stekpannan.
Blanda pastan med kycklingbaconet i ca 30 sek.
Dra sen stekpannan från värmen.
Häll i äggsmeten i kastrullen och tillsätt osten och strö över svartpeppar.
Rör om tills äggsmeten börja stelna men fortfarande är krämig.
Rör ner resten av osten.
Toppa med en äggula, finhackad persilja och lite nymalen svartpeppar.

Kalorisnålare alternativ

Använd minimalt med stekfett och dela upp rätten på fler portioner. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Carbonara med kycklingbacon”

    1. Jag avslutade mitt medlemskap hos Ww för ca 3 månader sen så gör inga nya recept med pointsberäkningar, men alla tidigare recept med points ligger såklart kvar på bloggen 👌😊

  1. Sorry, nu såg jag att du hade det på en del recept. Trodde bara du gjorde kalorisnålare alternativ. 🙏🏻

    1. Dom nya recepten sen 3 månader tillbaka ger jag tips på receptförändringar man kan göra med specifika livsmedel för att det ska t.ex passa en Viktväktare eller någon som räknar kalorier 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *