ca 12 st normalstora
Browniecupcakes
375 g strösocker
170 g smör, rumstemp
2 msk vatten
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker el 1 tsk vaniljpulver
150 g vetemjöl
85 g kakao
½ tsk bakpulver
¼ tsk salt
Vit chokladgrädde
2-3 dl vispgrädde
½ dl florsocker
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 180°C.
Förbered en muffinsplåt med 12 st muffinsformar.
Blanda socker, smör och vatten i en bunke.
Rör i ägg och vaniljsocker/vaniljpulver.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
Rör ner mjölblandningen i ägg/socker/smör blandningen.
Fyll muffinsformarna med 2/3 smet.
Grädda i 22-25 min eller testa med en sticka tills den inte är kladdig.
Låt cupcakesen svalna på bakgaller.
Vispa grädden halvklar, rör ner florsocker och riv ner vit choklad.
Vispa sedan färdigt grädden.
Spritsade sedan grädden på cupcakesen.
Dekorera med lite strössel eller sockerblommor.