Bregottkakor

Enkla kakor som är goda som dom är eller servera dom med något till, tips på vad ser du längre ner 😉

ca 48 st

300 g Bregott
1½ dl socker
2½ dl maizenamjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Blanda ihop ingredienserna till en mördeg.
Trilla till små bollar som man lägger i småbrödsformar.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 20 minuter.

TIPS! Servera dom med en klick grädde och färska bär eller grädde, dulche de leche och bananskivor.

Viktväktarna Points

300 g Bregott mellan *
¾ dl socker *
¾ dl sötströ
2½ dl maizenamjöl *
3 dl vetemjöl special *
1 tsk bakpulver

Delar man degen i 48 kakor blir det 3P/st.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 63 kcal/st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Bregottkakor”

  1. Bregottkakor låter smaskens. Behöver du trycka ut dem i formarna eller blir de så där ändå?

    1. Dom är jättegoda! Nej dom behöver inte tryckas ut, bara lägga “bollarna” i formarna och grädda 😉

Lämna ett svar till Annika Waistedt Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *