Biffgryta

Hösten smyger sig på vilket gör att fler grytor kommer att tillagas i mitt kök! Denna är så enkel att tillaga, vill man tillsätta grönsaker i grytan går det bra, annars serverar man dom vid sidan av.

4 port.

500 g fransyska
1 stor gul lök
3 dl vatten
1½ kalvbuljongtärning
3 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
2½ dl grädde
maizenamjöl

Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber.

Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar.
Skala lökarna och skär i ringar.
Lägg löken och köttet i buljongen.
Låt koka på låg värme i 1-1½ h så att köttet blir mört.
Rör om någon gång då och då, fyll ev på med lite mer vatten om det behövs.

Rör i grädden och rör ner maizenamjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Servera med ris.

Kaloriberäknat recept

500 g fransyska
1 stor gul lök
4½ dl vatten
1½ kalvbuljongtärning
3 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde 13%
1 ½ msk maizena

Kcal: ca 232 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 10.2 g Protein: 27.8 g Fett: 8.6 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *