Hösten smyger sig på vilket gör att fler grytor kommer att tillagas i mitt kök! Denna är så enkel att tillaga, vill man tillsätta grönsaker i grytan går det bra, annars serverar man dom vid sidan av.
4 port.
500 g fransyska
1 stor gul lök
3 dl vatten
1½ kalvbuljongtärning
3 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
2½ dl grädde
maizenamjöl
Skär köttet i mindre bitar, ca 2-3 cm kuber.
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
Rör i soja och peppar.
Skala lökarna och skär i ringar.
Lägg löken och köttet i buljongen.
Låt koka på låg värme i 60-90 minuter så att köttet blir mört.
Rör om någon gång då och då.
Rör i grädden och rör ner maizenamjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka ett par minuter.
Servera med ris.

Viktväktarna PersonligaPoints
500 g fransyska *
1 stor gul lök
4 dl vatten
1½ kalvbuljongtärning *
3 msk kinesisk soja
½ tsk grovmalen svartpeppar
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 ½ msk maizena *
Totalt blir det 6 PP/port för köttgrytan, lägg till PP för tillbehör (ris eller potatis). Servera med valfria grönsaker.
*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet
Kcal: ca 234 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK