Biff med lök

En favorit att äta för många av oss hos dom svenska kinarestaurangerna. Tycker dock att den hemgjorda varianten är godare 😉 Trevlig kväll!

4 port.

500 g lövbiff

Marinad
1 msk japansk soja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk olja
1 msk vatten

1 purjolök
1 gul lök
1 msk socker
1½ msk kinesisk soja
3 dl vatten
1½ tsk salt
2 tsk ingefära
½-2 tsk sambal oelek

Börja med att blanda japansk soja, salt och vitpeppar och blanda med köttet.
Blanda potatismjöl och bikarbonat och rör ner det ihop med köttet.
Blanda olja och vatten och rör ner även detta med köttet.
Låt dra någon timme.
Bryn sedan i het panna i omgångar.
Lägg köttet åt sidan.

Skär purjolök och vanlig lök i så stora bitar du vill ha och stek i panna en liten stund beroende på om du vill att det ska vara lite tuggmotstånd eller om det ska bli mjukt.
Blanda i socker, kinesisk soja, vatten, salt, ingefära och så mycket sambal oelek du vill ha.
Jag hade i 1-1½ tsk och det tyckte barnen att det blev lite starkt så nästa gång ska jag ta lite mindre.
Lägg i köttet och red ev av med lite potatismjöl.
Servera med ris.

Viktväktarna Points

400 g lövbiff *
1 msk japansk soja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl *
1 tsk bikarbonat
1 msk olja *
1 msk vatten
1 purjolök
1 gul lök
1 msk lättströ
1½ msk kinesisk soja
3 dl vatten
1½ tsk salt
2 tsk ingefära
½-2 tsk sambal oelek

Totalt blir det 3P/port. Lägg ev till points för matfett vid stekning. Lägg till points för valfri mängd ris och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 171 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

22 reaktioner till “Biff med lök”

  1. Alltså….så jävla gott 🤗 Jag rörde ihop allt å ner med köttet ( strimlad lövbiff ) å lät dra sig i dryga 2 timmar. Sedan mjukades löken på svag värme medans jag stekte köttet…sedan blanda allt… serverade med kokt basmatiris… Kommer att göras många gånger 👍👍👍

  2. gudomlig maträtt påminner så mycket om biff med lök jsg så ofta köpte på kinakrogen på 80-talet *****+5 getingar i betyg åt dig 1000 tack

  3. Går att jämföra med vilken kinarestaurang som helst,funkar lika bra med kycklingbitar.

  4. Ha för tusan inte i så mycket ingefära, vår mat blev helt förstörd med det så vi fick kasta hela. Max ett kryddmått men absolut inte mer. Det smakade inget annat än ingefära

    1. Tråkigt att det inte blev bra. Har dock gjort detta recept flera gånger och har inte upplevt att det är för mycket. Kryddor i allmänhet är ju lite personligt hur mycket vi tycker är tillräckligt, vad som funkar för den ena funkar inte för den andra. Själv brukar jag alltid ta en mindre mängd och sen tillsätta mer om det behövs när jag testar nya smaksättningar, bara för att det inte ska bli för mycket för mig eller familjen (speciellt ungarna kan vara kräsna).

    2. Jag sätter ungefär dubbelt så mycket ingefära och 4x så mycket sambal, då blir det bra enligt mig.

      1. Ja det där med smaklökar är ju så individuellt, man får prova sig fram med både en mindre eller större mängd enligt recepten 👌

  5. Alltså hallå,om man bara har ett kryddmått ingefära i rätten kan man ju lika gärna vara utan,då blir det en helt annan maträtt.

  6. Gjorde detta precis, jättegott 👍. Både sambon o alla barnen tyckte om det, så tack för receptet 🙂

  7. Tack för en jättebra recept, smakade gott. Bjöd mina bekanta på det, dom ville ha receptet.

    1. Visst är det gott 😍 Kul att höra att det uppskattades, då har vi gjort ett bra jobb tillsammans 😉🫶

  8. Så jäklans gott tredje ggr vi gör detta och idag körde vi på 1 kg lövbiff för här ska det bli matlådor 😋
    Har en gubbe som vägrar äta samma mat två dagar på raken men denna maträtt åt han tre ggr tre dar på raken förra veckan 😂så tusen tack för ett supersmarrigt recept 🤩

    1. Åh, vilket bra betyg 😍 Inte alltid lätt att behaga karlarna även om dom är matglada 🙈

Lämna ett svar till Michael Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *