En populär rätt på dom svenska kinarestaurangerna. Vill man inte köpa färdig så går det minst lika bra att göra den själv, blir till och med godare tycker jag. Passade på att göra en stor sats och slängde in hälften i frysen. Kan vara bra att ha när orken att laga mat inte finns där.
4 port.
500 g nötkött, jag använde lövbiff
2 msk matolja
Marinad
2 msk maizena majsstärkelse
3 msk vatten
1 tsk färsk riven ingefära
½ tsk salt
Sås
100 g färska champinjoner
1 burk bambuskott
2 klyftor vitlök
1 köttbuljongstärning
3 msk mörk sojasås
2 msk ostronsås
4 dl vatten
2 msk Maizena majsstärkelse, utrört i 3 msk vatten
1 msk sesamolja
Skär köttet i så tunna skivor som möjligt.
Är köttet halvfryst är det lättare.
Blanda marinaden och slå över köttet, rör runt alltihop.
Låt det helst stå i kylskåpet över natten, men annars räcker det med ett par timmar.
Stek/woka skivade champinjoner på hög värme i matolja och tag sedan upp dom.
Stek köttet i olja tillsammans med pressad vitlök.
Häll i sojasåsen.
Häll på vattnet, ostronsåsen och buljongtärningen.
När det kokat upp så lägger du i champinjonerna och bambuskotten (skivade dom på längden i smalare strimlor, men inget måste).
Låt det koka i två minuter och red sedan med maizena tills du tycker såsen är lagom tjock.
Häll sedan i sesamoljan och rör om.
Servera med ris.
Viktväktarna PersonligaPoints
500 g nötkött, jag använde lövbiff *
2 msk matolja *
Marinad
2 msk maizena majsstärkelse *
3 msk vatten
1 tsk färsk riven ingefära
½ tsk salt
Sås
100 g färska champinjoner
1 burk bambuskott
2 klyftor vitlök
1 köttbuljongstärning *
3 msk mörk sojasås *
2 msk ostronsås
4 dl vatten
2 msk Maizena majsstärkelse, utrört i 3 msk vatten *
1 msk sesamolja *
Totalt blir det 7 PP/port. Lägg till PP för ris.
*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet