Baconfalu med ugnsrostad potatis & grönsaker

Allt i ett plåt, en perfekt vardagsräddare när tiden är knapp.

6 port.

1-1¼ kg potatis
olja och smör
salt
peppar
800 g falukorv
senap/ketchup
2 pkt bacon
ost
1 stor rödlök
1 stor paprika

Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela dom i klyftor.
Ringla över olja och flytande smör, blanda så att all potatis blir täckt.
Strö över salt och peppar.
Sätt in mitt i ugnen, ca 15 min.

Snitta falukorven och fyll var annat snitt med en bit/skiva hårdost.
Ringla över senap (eller ketchup om man inte vill ha senap).
Linda baconskivor om korven, ta ut formen med potatisen och lägg på falukorven.
Blanda ner lök och paprika i potatisen och sätt in i ugnen tills allt har fått färg och potatisen är genomstekt, ca 20-30 min.

Servera ev med aioli eller en smaksatt yogurtsås.

Viktväktarna Points

1 kg potatis *
olja och smör (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
600 g falukorv, Maträtt *
senap/ketchup (lägg till points för mängden du använder)
2 pkt kycklingbacon *
100 g ost 10%, t.ex Slance dancia*
1 stor rödlök
1 stor paprika

Totalt blir det 8P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 346 kcal/port exkl matfett och senap/ketchup.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *