Baconfalu med ugnsrostad potatis & grönsaker

Baconfalu

Baconfalu med ugnsrostad potatis & grönsaker

6 port.

1-1¼ kg potatis
olja och smör till stekning
salt
peppar
800 g falukorv
senap
2 pkt bacon
ost
1 rödlök i klyftor
1 paprika i mindre bitar

Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela dom i klyftor och lägg allt i en smord ugnsform.
Ringla över olja, blanda så att all potatis blir täckt.
Strö över salt och peppar.
Sätt in mitt i ugnen, 8-10 min.

Snitta falukorven och fyll var annat snitt med en bit/skiva hårdost.
Ringla över senap (eller ketchup om man inte vill ha senap).
Linda baconskivor om korven, ta ut formen med potatisen och lägg på falukorven.
Blanda ner lök och paprika i potatisen och sätt in i ugnen tills allt har fått färg och potatisen är genomstekt, ca 20-30 min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *