Äppelrutor med vit chokladfrosting

Lyckades få en klipptid idag mellan personalmötet och mitt arbetspass, dock på ett ställe jag aldrig varit förut så jag hoppas att dom är ok och kan klippa ett självlockigt hår (vissa klarar inte det har jag märkt under åren). Fullt upp hela dagen, åker halv åtta på morgonen och kommer hem halv tio/tio på kvällen. Kanske hinner med en tvättmaskin innan jag däckar av utmattning….

Hittade ett tidningsurklipp på denna smarriga kakan som sambon fick ta med sig till sina arbetskamrater. Blev uppskattat!

ca 24 st

250 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1½ dl filmjölk

Fyllning
3–4 röda äpplen
2½ msk strösocker
2 tsk mald kanel

Chokladfrosting
200 g vit choklad
225 g smör, mjukt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver.
Sikta ner det i smeten växelvis med filmjölken.
Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper.

Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Blanda socker och kanel.
Vänd klyftorna i kanelsockret och fördela dem ovanpå smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, 20–25 min.
Låt svalna.

Smält chokladen i vattenbad.
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst.
Tillsätt chokladen och vispa ytterligare någon min.
Bred frostingen ovanpå kakan.
Ställ svalt.

Skär i rutor.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *