En klassisk småkaka med juligare smaker i dagens ADVENTSKALENDER. Denna gång testade jag att smälta smöret och dom blev lite mer knäckiga i konsistensen.
ca 20 kakor
200 g smält svalnat smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
20 Dumle pepparkaka
20 Noblesschoklad apelsin
Ställ ugnen på 175°C.
Rör ihop smör och socker och blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Forma till ungefär 20 bollar och har du en muffinsplåt kan du använda det, annars är lite stadigare bakformar att föredra, tex aluminiumformar.
Lägg ner ”bollarna” i formarna och tryck ner en Dumlekola i varje boll, ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 10- 15 minuter.
Ta ut dem och lägg över en nobless på varje kaka.
Låt kakorna svalna.