Äppelmuffins med kardemumma
15-16 st
2 ägg
2 dl råsocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
1½ tsk bakpulver
1-2 tsk malen kardemumma
1 dl smält smör (90 g)
1 dl mjölk
3 dl rivna äpplen
Glasyr
60 g philadelphiaost
2 msk rumsvarmt smör (30 g)
1¼ dl florsocker
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i smeten.
Rör ner det smälta smöret och mjölken.
Vänd ner dom rivna äpplena.
Fyll 2/3 av muffinsformarna med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 min.
Toppa eventuellt muffinsen med glasyr.
Blanda i så fall ihop ingredienserna till glasyren till en krämig smet.
Bred på glasyren när muffinsen är kalla.