Äppelmuffins med kardemumma

Äppelmuffins med kardemumma

15-16 st

2 ägg
2 dl råsocker
1½ dl vetemjöl
1½ dl grahamsmjöl
1½ tsk bakpulver
1-2 tsk malen kardemumma
1 dl smält smör (90 g)
1 dl mjölk
3 dl rivna äpplen

Glasyr
60 g philadelphiaost
2 msk rumsvarmt smör (30 g)
1¼ dl florsocker

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i smeten.

Rör ner det smälta smöret och mjölken.

Vänd ner dom rivna äpplena.

Fyll 2/3 av muffinsformarna med smet.

Grädda dem i mitten av ugnen i 12-15 min.

Toppa eventuellt muffinsen med glasyr.
Blanda i så fall ihop ingredienserna till glasyren till en krämig smet.
Bred på glasyren när muffinsen är kalla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *