Kycklingburgare

500 g kycklingfärs
6 skivor bacon
1 tsk salt
1 ägg
2 msk persilja, strimlad
smör
rapsolja

 
 Finhacka två baconskivor. 
Blanda kycklingfärsen med bacon, ägg, salt och persilja. 
 Dela färsen i fyra delar och forma den till burgare på en skärbräda. 
 Hetta upp smör och olja i en stekpanna.
 Stek burgarna på medelvärme tills de fått fin färg, 2-3 min på varje sida. 
Efterstek under lock 3-5 min. 
 Stek resten av baconskivorna knapriga.
 Låt dem rinna av på hushållspapper. 
Servera hamburgaren med en god dressing (vi tog bacondressing), sallad, bacon och ost.
Till det hade vi pommes och Max dipsås green & garlic.

 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *