Dessa muffins blev så sjukt goda, riktigt saftiga, stora och fina! Bytte ut mjölken mot äppelmust för att få mer äppelsmak. Ni bara måste testa att baka dom 🙂
Till kvällen har jag en ny matsedel färdig med ny inspiration till den kommande veckans middagar.
12 st
2 st ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl äppelmust
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 stort äpple
1 msk kanel
1 msk socker
Crumble
¾ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
¾ dl socker
50 g smör
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och tillsätt äppelmusten och blanda i det i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd sedan ner det i äggsmeten till en jämn smet.
Nyp ihop ingredienserna till crumblen.
Skala och skär äpplet i små bitar och blanda med strösocker och kanel.
Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet och lägg sedan på en sked av äppelbitarna.
Toppa muffinsen med crumble och grädda i 200°C varmluft i ca 15 min i mitten av ugnen.
Ta muffinsen ur plåten och låt dom svalna på ett galler.
Ska ha dessa på en lördag, kan man baka de redan på torsdagen och förvara dem någonstans??
Hej, ledsen för sent svar, men ja det går givetvis att förvara dessa i kyl eller frys om man baka dom ett tag innan 🙂