En ny favorit bland kladdkakor!
150 g smält smör
2½ dl strösocker
½ krm salt
½ dl kakao
1¼ dl vetemjöl
3 ägg
1-1½ kexchoklad
Ställ ugnen på 175°C.
Skär kexchokladen i bitar.
Smält smöret och låt svalna något.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner det smälta smöret.
Vispa inte kladdkakesmet för mycket, då kan det bli för mycket luft i och den blir torr.
Smöra och bröa en rund form på ca 24 cm med avtagbara kanter.
Häll upp smeten i den smorda formen.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda kakan i 20 – 24 min.
Fördela kexchokladen över kladdkakan direkt när den kommer ut från ugnen.
Låt kakan sedan svalna i kylskåp ett par timmar.
Servera med grädde.