Cheesecakebrownie

Cheesecakebrownie

ca 15 bitar

150 g smör
50 g mjölk choklad, i bitar
1 dl kakao
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

200 g färskost, t ex Philadelphia
1 äggula
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

 Sätt ugnen på 150°C.
 Smält smöret och rör ner choklad och kakao. 
Låt det svalna.
 Rör ihop äggen och sockret. 
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i ägg­smeten.
 Rör ner smöret och blanda det till en jämn smet.

 Blanda ihop färskosten med äggula, socker och vaniljsocker.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 35×40 cm. 
Häll i browniesmeten.
 Klicka ut färskoströran ovanpå.
 Dra ut den i ett fint mönster med en kniv.

Grädda kakan långt ner i ugnen i 30–35 min. 
Låt den svalna och skär den i rutor. 
Servera gärna kakan med lättvispad grädde och bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *