God rätt som passar både till vardag eller om man ska bjuda gäster på mat på helgen. Skippa potatisen som tillbehör så är rätten även LCHF vänlig.
4 port.
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1½ dl vatten
200 g philadelphiaost
100 g riven ost
Stek färsen tills den är klar och häll i tacokrydda och vatten.
Låt tacofärsen stå och småputtra i 5-10 min.
Häll över färsen i en ugnsform och bred ut philadelphiaosten över färsen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen i 225°C i ca 25 min.
Servera gratängen som den är ihop med en sallad och lite nachochips eller ihop med ugnsstekt potatis och grönsaker.
Viktväktarna Points
400 g nötfärs 5% *
1 dl hemgjord tacokrydda (recept)
1½ dl vatten
200 g philadelphiaost light *
100 g riven ost 12% *
Totalt 8P/port. Lägg ev till points för matfett och för valfria tillbehör som tex potatis. Servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 264 kcal/port. exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK