6 port.
2½ dl grädde
2½ dl crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
1 tsk dill
1 msk gräslök
4 krm citronpeppar + lite gurkmeja för färgens skull
Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda på lite lägre värme i 5 min (tillsätt lite gurkmeja om du vill ha lite fin färg på såsen).
Servera såsen till kokt eller stekt fisk.
Viktväktarna Points
1¼ dl matlagningsgrädde 13% *
1¼ dl vatten
2½ dl crème fraiche 8% *
1 fiskbuljongtärning *
1 tsk dill
1 msk gräslök
4 krm citronpeppar + lite gurkmeja för färgens skull
Totalt blir det 4P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 81 kcal/port exkl fisk, potatis och extra grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Skulle det funka med fiskfond istället för fiskbuljong. Tål inte vissa kryddor i fiskbuljong. Så tänkte om jag byter till ett par msk fond istället.
Hej
Absolut, det går jättebra! 1 buljongtärning = 1½ msk fond 😊