En liten uppdatering av ett äldre recept. Liten skillnad om man använder sig av Viktväktarvarianten av receptet då jag valt att tillsätta lite vetemjöl i såsen för att den inte ska bli gryning pga mejeriprodukterna med låg fetthalt. Tycker personligen det blir ett bättre resultat.
Ha en fin kväll! Fredag imorgon!
6 port.
800 g torsk
4 dl crème fraiche
2 dl grädde
3 msk tomatpuré
finklippt dill
salt
peppar
Dela fisken i lagom stora portionsbitar.
Lägg fisken i en smord ugnsform.
Blanda ihop crème fraiche, grädde (vetemjöl för WW receptet, blanda i kastrull och låt det koka upp innan du häller det över fisken) och tomatpuré.
Rör i så mycket dill som du tycker är lagom.
Smaka av med salt och peppar.
Häll på såsen över fisken i formen.
Ställ in i ugnen i 175°C i 20-30 min.
Servera med kokt potatis eller blomkål/potatismos.
Viktväktarna Points
600 g torsk
2½ dl crème fraiche 8% *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
1½ msk vetemjöl *
2½ msk tomatpuré
finklippt dill
salt
peppar
Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehören.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 160 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
En kommentar till “Fiskgratäng med smak av tomat”