Dom bästa hamburgarna gör man själv tycker jag. Brukar hålla det väldigt enkelt med bara färs, fond och en god grillkrydda, i detta fall blev det tacokrydda. Så smarriga burgare!
4 port.
400 g färs
1 påse tacokrydda/½ dl hemgjord tacokrydda
1 msk kalvfond
hamburgerbröd
sallad
tomat
lök
valfri tacosås
tacochips
cheddardip/guacamole
cheddarost
Blanda färs med tacokrydda och fond.
Dela smeten i fyra bitar och forma till hamburgare för hand eller i en hamburgerpress.
Stek hamburgarna i smör på båda sidor tills dom är genomstekta.
Servera hamburgarna med tillbehören ovan eller med sånt du själv gillar till dina tacos.
Viktväktarna Points
400 g färs 5% *
½ dl hemgjord tacokrydda
1 msk kalvfond *
Totalt blir det 3P/hamburgare. Lägg till points för alla tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 135 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehören.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK