Visst är det smarrigt med nybakade scones till frukost?? Tyvärr är jag typ själv om att gilla scones i vår familj så blir inte så ofta plus att jag då bara gör 1 enda liten scones 😁 Toppar helst med ett gott smör, marmelad och ost 👌
2 st
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1¾ dl filmjölk
Sätt ugnen på 225-250°C.
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen.
Tillsätt filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut dem till runda kakor som är ca 15 cm i diameter.
Lägg över sconesen på en plåt med bakplåtspapper.
Skär skåror i bröden med kniv och nagga dem med gaffel.
Grädda i ca 15 min mitt i ugnen.
Servera sconesen nygräddade.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK