Krämig gnocchi med stekost

*(I samarbete med Smakbox & Arla stekost)*

Försöker få in mer vegetariska rätter till mina lunchlådor och hittade ett smarrigt recept hos en jag följer på Instagram som jag ville testa. Dels älskar jag gnocchi och äter det alldeles för sällan och sen hade jag precis fått en ny Smakbox med just en förpackning av Arlas stekost så receptet var ju perfekt för mig att testa 👌 Blev kanongott! Blev dock dubbelt så dyrt i points för mig den lunchen mot normalt så fick vända på det och ta en billigare middag istället, problemet löst och jag fick testa ett nytt livsmedel som jag tyckte var gott 😊

Idag är det dessutom matlådans dag, vad var det i din matlåda? Min innehöll tacosallad 😍

4-6 port.

400 g gnocchi
180 g stekost
1½-2 dl färdigkokta vita bönor
1-2 schalottenlökar
4 kvisttomater
½ kruka basilika
½ tsk chipotle pasta
1-2 dl grädde
salt
peppar

ruccola
solrosfrön

Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Hacka lök, skär och dela tomaterna i bitar och hacka basilikabladen.
Stek löken genomskinlig och ha i tomaterna och sjud på svag värme i några min.
Addera grädde (pastavatten), basilika, chipotle pasta, salt och peppar.
Sjud några minuter och smaka av.
Tillsätt bönorna.
Koka pastan enligt förpackningen och blanda sedan ner i såsen.
Skär stekosten i kuber och stek försiktigt i en panna tills dom blir gyllene.
Servera gnocchin med osten och toppa med ruccola och solroskärnor.

Viktväktarna PersonligaPoints

350 g gnocchi *
180 g stekost, Arla *
1½ dl färdigkokta vita bönor *
1-2 schalottenlökar
4 kvisttomater
½ kruka basilika
½ tsk chipotle pasta
¾ dl matlagningsgrädde 13%*
¼-1 dl pastavatten
salt
peppar
ruccola
solrosfrön (lägg till PP för mängden du använder)

Totalt blir det 12 PP/port (räknat på 6 port), lägg till PP för mängden matfett du tillsätter. Servera med valfria grönsaker vid sidan av.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 339 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.