Hej lördag! Inte mycket sommarväder att njuta av idag inte så passar på att få lite gjort inne istället. Bl.a så har jag uppdaterat två befinliga recept med nya bilder ( jordgubbskladdkaka och marängrulle med jordgubbar & lemoncurdgrädde) och fixat med detta recept. Kakorna bakades redan i påskas men det har inte blivit av att jag har lagt upp det. Så blir det ibland 🤭
ca 15-20 st
50 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
½ dl raps-/solrosolja
½ tsk hjorthornssalt
2-3 dl vetemjöl
skalet från en citron
Sätt ugnen på 150°.
Skölj citronen noga i ljummet vatten.
Riv skalet.
Rör ihop smör, vaniljsocker och socker med elvisp.
Tillsätt olja och mjöl blandat med hjorthornssalt och arbeta ihop till en deg.
Blanda i citronskalet.
Forma degen till bollar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Låt kakorna kallna på plåten.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK