Kvargvåffla med smak av semla

Våfflor till frukost eller mellis med smak av semlor, kan det bli bättre nu i semmeltider 🥰

4 st

2 ägg
2 dl havregryn
1½ dl kvarg
½ dl vatten
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor, stötta
salt
25 g mandelmassa, riven

Topping
biscoffspread
kvarg
nymalen kardemumma

Mixa ihop ägg och havregryn.
Blanda ner vatten, kvarg, bakpulver, stött kardemumma, lite salt och finriven mandelmassa till en slät smet.
Grädda våfflor i ett järn och servera med valfri topping.

Jag serverade mina våfflor med en klick kvarg, biscoffspred (värm 5 sek i micron och rör runt så den blir rinnig) och nymalen kardemumma.

Kaloriberäknat recept

2 ägg
2 dl fiberhavregryn
1½ dl kvarg, utan socker
½ dl vatten
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor, stötta
salt
25 g mandelmassa, riven
2 tsk biscoffspread
80 g kvarg, utan socker
nymalen kardemumma

Kcal: ca 179 kcal/st exkl tillsatt matfett.

Kolhydrater: 17.5 g Protein: 12.5 g Fett: 6.4 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *