Gott som fredagsmysmat, i matlådan till lunch eller som mellis åt kidsen efter skolan 😊
Bara att börja ladda upp frysen inför hösten! 😉
ca 24 st
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl
Fyllning
2/3 burk Mutti pizzasås
ca 200 g rökt strimlad skinka
ca 300 g riven ost
oregano
Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37°C.
Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
Dela degen i två bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
Bred ut tomatsåsen på degplattorna.
Strö ut skinka, 2/3 av osten och oregano på degplattorna.
Rulla ihop degplattorna från långsidan.
Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, toppa med resterande ost som är kvar.
Låt dem jäsa i 20–30 min.
Sätt ugnen på 250°C.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Servera med pizzasallad.
Kaloriberäknat recept
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl
2/3 burk Mutti pizzasås
ca 200 g rökt strimlad skinka
ca 300 g riven ost 12%
oregano
Kcal: 140 kcal/st.
Kolhydrater: 18.3 g Protein: 7.8 g Fett: 3.5 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK