Kycklinginnerfilé med curry- & mangosås

Klassiker som går hem hos dom flesta 💛

6 port.

ca 900 g kycklinginnerfilé
salt
lökpulver
vitlökspulver
curry- & mangokrydda
rapsolja

1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar
4 dl vatten
1 dl matgrädde 13%
3-4 tsk curry- & mangokrydda
gurkmeja

Krydda kycklingen med valfri mängd utav kryddorna med en skvätt rapsolja.
Stek kycklingen i tex en airfryer i ca 13-15 min i 180°C, vänd på dom efter halva tiden.

Fräs smör och curry/mangokryddan i en kastrull.
Ha i buljongentärningarna och häll i vattnet och grädden.
Dutta i lite gurkmeja för färgens skull.
Låt currysåsen småputtra i ett par min.
För starkare smak ha i lite mer curry.

Servera med ris och blandade grönsaker.

Kaloriberäknat recept

ca 900 g kycklinginnerfilé
salt
lökpulver
vitlökspulver
curry- & mangokrydda
1 tsk rapsolja
1 msk milda culiness
1 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar
4 dl vatten
1 dl matgrädde 13%
3-4 tsk curry- & mangokrydda
gurkmeja

Kcal: ca 243 kcal exkl ris och grönsaker.

Kolhydrater: 2.9 g Protein: 35.6 g Fett: 10 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kycklinginnerfilé med curry- & mangosås”

  1. Så gott och enkelt. Har nu 3 matlådor i frysen och detta kommer lagas flera gånger. 😊

    1. Vad kul att höra, en av mina favoriter från årets skörd av matlådetips 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *