Eftersom vi närmar oss sommaren med stormsteg (eller ja den är ju redan här rent vädermässigt) så anpassar jag matlådorna efter en ny säsong där den kalla matlådan får ta lite större plats. Vad passar inte bra då, jo en poke bowl 👌 Vill man hellre ha varmt ris och färs går ju det också bra såklart!
Hoppas ni får en riktigt bra start på en ny vecka och att ni finner inspiration för nya maträtter och bakverk härifrån bloggen ❤️
6 port.
750 g kycklingfärs
smör/olja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 msk honung
6 msk japansk soja
4 msk ostronsås
2 tsk sesamolja
1 krm risvinäger
2 dl vatten
6 port. kokt jasminris
fryst mango i tärningar, tinad
gurka, bitar
srirachamajo
sesamfrön
persilja/gräslök
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Stek färsen i en panna med lite matfett.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda runt.
Låt det småsjuda nästan tills vätskan har reducerats bort helt.
Fördela färsen, riset, mangotärningarna och gurkbitarna i matlådorna/tallrik.
Fördela såsen över alltihop och strö över lite sesamfrön och finklippta färska örter.
Kan serveras kall alt med varmt ris och kycklingfärs (då får man dock separera på ingredienserna i olika matlådor så man kan värma på riset och färsen).
Kaloriberäknat recept
750 g kycklingfärs
smör/olja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 msk honung
6 msk japansk soja
4 msk ostronsås
2 tsk sesamolja
1 krm risvinäger
2 dl vatten
6 port. kokt jasminris (jag hade ca 100 g kokt ris/port)
400 g fryst mango i tärningar, tinad
ca 450 g gurka, bitar
ca 140 g srirachamajo
sesamfrön
persilja/gräslök
Kcal: ca 499 kcal exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 45.2 g Protein: 29.6 g Fett: 23.2 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK