En favoriträtt att laga är färsbiffar av något slag. Denna gång blev det en variant med ajvar relish för att rensa öppnade burkar i kylskåpet 🫣
Blev ett bra beslut och det smakade riktigt fantastisk 🥰
4 port.
500 g köttfärs
1 tsk salt
150 g ajvar
1 ägg
nymald svartpeppar
smör/olja
Vitlökssås
2-3 dl crème fraiche/grekisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
1 krm äppelcidervinäger
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen och ställ in i kylen tills den ska serveras.
Blanda färsen med salt, ajvar, ägg och peppar. Forma till 8 biffar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja och stek på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor.
Servera biffarna med den kalla såsen och t.ex klyftpotatis.

Kaloriberäknat recept
500 g nötfärs 5%
1 tsk salt
150 g ajvar
1 ägg
nymald svartpeppar
smör/olja
2-3 dl grekisk yoghurt 0%
2-4 vitlöksklyftor
1 krm äppelcidervinäger
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Kcal: ca 257 kcal/port exkl stekfett och potatis.
Kolhydrater: 6.4 g Protein: 32.5 g Fett: 9.6 g


Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK