Publicerade detta receptet på bloggen första gången för ca 8 år sen så tyckte det var dags för både en uppdatering och en uppfräschning av rätten 😊 Enkel vardagsrätt som också skulle passa till en helgmiddag om man vill det 🥰
4 port.
600 g torskfilé
200 g kräftost
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
salt
svartpeppar
citronpeppar
kräftstjärtar
Lägg fisken i en ugnsform.
Krydda fiskbitarna med salt, peppar och citronpeppar.
Vispa ihop crème fraiche, grädde och kräftost och häll över fisken, fördela valfri mängd kräftstjärtar över fiskbitarna.
Ställ in i ugnen i 200°C i 20-30 min.
Servera med kokt potatis eller potatismos och ärtor.
Kalorisnålare alternativ
Använd mager crème fraiche och grädde. I övrigt följ receptet och håll koll på portionen så det passar dina mål 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Supergod fiskrätt. Den lagar vi ofta här hemma.
Ja men visst är den god, och enkel att göra 👌😊
Så god. Kommer att göras snart igen. Kanske toppa med riven pepparrot.
Särbon fick en låda och det blev MVG på denna rätt.
Nu ska det bli lövbiff med kokosmjölk som testas 😀
Tack för att du delar med dig! 🥰
Tack snälla, verkligen en jättegod rätt!
Varför inte, gillar man pepparrot så absolut 👌
Tack själv för att du följer och hämtar inspiration från mina recept 🫶
Sluta aldrig med dina mattips. Älskar dina recept.
Tack snälla, vad glad jag blir att du tycker det 🫶