En enkel bulle att baka och som bara smälter i munnen när man äter – det är en rimbobulle det 🤗
Dessa fick jag i uppdrag att baka när vi firade pappas 70-årsdag och oj vad poppis dom blev, speciellt hos den bulltokiga brorssonen 😊
ca 25 st
½ pkt jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk strösocker
6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör eller margarin
1½ msk strösocker
1½ tsk kanel
Pensling
1 ägg
Glasyr
1 dl florsocker
ett par droppar vatten
Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
Tillsätt resten av mjölken.
Blanda ner smöret skuret i bitar, socker och mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta ihop allt till en deg, för hand eller i maskin.
Tag upp degen och kavla ut den på mjölat bord till en fyrkant, ca 40×40 cm.
Skär degkakan i ca 25 mindre fyrkanter, ca 8×8 cm.
Rör matfett, strösocker och kanel smidigt till fyllningen.
Fördela fyllningen mitt på varje fyrkant.
Nyp ihop degen runtom fyllningen.
Lägg varje bulle i en bullform.
Ställ dem på en plåt.
Låt bullarna jäsa övertäckta ca 2 tim på en rumsvarm och dragfri plats.
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Grädda bröden mitt i ugnen, 5-8 min.
Låt dem svalna.
Blanda florsocker och vatten.
Glasera bullarna med hjälp av en tesked.
Låt glasyren stelna.
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK