Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept på en maträtt som varit min middagsrätt mån till tors. Eftersom jag äter enligt en bestämd kostplan för ett kaloriunderskott så gör jag det enkelt på vardagarna med matlåda både till lunch och middag så slipper jag räkna kalorier varje dag. Hur skönt som helst!
Önskar dig en fantastisk trevlig helg ❤️
4 port.
600-700 g kycklingfilé
1 purjolök
salt
peppar
½ dl mango chutney
2½ dl grädde
1 dl kycklingbuljong (1 msk fond + vatten)
1 msk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
½-1 tsk ingefära
ev. maizena
Dela på kycklingen i mindre bitar.
Skölj och strimla purjolöken.
Salta och peppra kycklingen och stek i smör tills den är klar.
Lägg åt sidan.
Stek purjolöken på lite lägre värme försiktigt utan att den tar färg.
Lägg i kycklingen när löken är klar.
Häll i mango chutney, grädde, buljong, soja, balsamvinäger och ingefära och blanda.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda i 10-15 min.
Red ev. såsen med maizena om du önskar tjockare konsistens på såsen.
Servera med ris och sallad.

Kaloriberäknat recept
700 g kycklingfilé
1 purjolök
salt
peppar
½ dl mango chutney
1 dl matlagningsgrädde 13%
2½ dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
2 tsk balsamvinäger
½-1 tsk ingefära
ev. maizena
Kcal: 310 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Kolhydrater: 16.3 g Protein: 41.8 g Fett: 8.9 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
kanonrecept
Tack så mycket 🙂