Med den senaste boxen från Smakbox fick man en flaska med aioli från Blå Band. Testade den som hamburgedressing och det var riktigt gott, annars funkar det nog jättebra även att doppa pommesen i också. Kan verkligen rekommendera er att testa den.
6 port.
700 g färs
2 msk fond (kalv el. oxfond)
2 msk valfri grillkrydda
Blanda fond och grillkrydda med färsen.
Dela färsen i 6 bitar och platta ut till hamburgare för hand eller använd en hamburgerpress.
När vi grillar hamburgare brukar vi lägga dom i ett grillhalster, penslar först hamburgarna med neutral olja på båda sidor så fastnar dom inte.
Annars gå det lika bra att steka dom i en stekpanna om man vill det.
Servera hamburgarna med valfria tillbehör, vi hade aiolidressing från Blå Band, gul lök, sallad, tomat, cheddarost och Garants brioche hamburgebröd.
Servera hamburgarna med pommes eller klyftpotatis och något gott att dippa dom i, vi har för det mesta kall beasås.
Viktväktarna Points
600 g färs 5% *
2 msk fond (kalv el. oxfond) *
2 msk valfri grillkrydda
3P/hamburgare, lägg till points för bröd, tillbehör och pommes.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Hamburgarna blev supergoda?
Härligt 🙂