Wok är tacksamt på en vardag att bara svänga ihop. Detta recept hämtade jag inspiration till från Jennie Walldéns receptsamling hos Köket.se. Originalreceptet hade dock kyckling, men hade en bit ytterfilé i frysen så det fick bli det istället. Jättegott blev det och ni måste bara testa om ni inte gjort detta förut!
4-6 port.
300 g udonnudlar
8 klyftor vitlök
300 g fläskytterfilé
neutral matolja
4 salladslökar
1 broccoli
1 dl ostronsås
2 msk fisksås
1 msk kinesisk soja, eller thailändsk
1 msk strösocker
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj i iskallt vatten och låt rinna av väl i durkslag.
Mortla vitlök till en grov pasta, eller kör i en mixer.
Dela fläskköttet i munsbitar.
Hetta upp en wok tills den ryker.
Häll i generöst med olja.
Fräs den mortlade vitlöken i några sekunder, lägg sedan i fläsket som får fräsa tills den är gyllene runtom.
Skär salladslök i bitar.
Bryt broccolin i buketter och skär stammen i tändstickstjocka stavar.
Fös fläskköttet åt sidan i woken och lägg i salladslöken och broccolin som får fräsa i 1–2 min tills den är spänstig.
Lägg i nudlar, ostronsås, fisksås, soja och socker och woka ihop tills nudlarna blivit genomvarma och allt blivit väl blandat.
Kalorisnålare alternativ
Minska ostronsåsen med hälften och byt ut mot vatten, byt ut strösockret mot sötströ. Dela upp rätten på 6 port istället för 4 port. I övrigt följ receptet 👌
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK