Krämig pastarätt som passar bra som en lite lyxigare helgrätt! Servera med t.ex ett nybakat focacciabröd eller vitlöksbröd ❤️
6 port.
400 g salsicciafärs
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
smör/olja
chilipeppar
salt
1 hönsbuljongtärning
1 burk krossade tomater
1 dl crème fraiche tomat/basilika
1 dl grädde
pastavatten
parmesanost
Börja med att finhacka scharlottenlök och vitlök (alt pressa vitlöken).
Stek färsen i smör eller olja och krydda med chilipeppar och salt.
Tillsätt löken och fräs en liten stund till.
Smula ner buljongtärningen och häll i krossade tomater, crème fraiche och grädde och låt det koka upp.
Låt det småkoka medans pastan kokar.
Tillsätt ev pastavatten om du vill ha mer sås innan du häller av pastan.
Smaka av och krydda ev med mer chilipeppar och salt.
Rör ner valfri mängd parmesanost i såsen och blanda ner pastan,
Servera!
Viktväktarna Points
400 g salsicciafärs *
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
smör/olja (lägg till points för mängden du använder)
chilipeppar
salt
1 hönsbuljongtärning *
1 burk krossade tomater
1 dl crème fraiche tomat/basilika *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
pastavatten
1 dl parmesanost *
Totalt blir det 10P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 262 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK