Fläskfilé i rosépepparsås
1 stor fläskfile
pommes
1 gul lök
1 msk smör
1–½ msk stött rosépeppar
1 dl stek sky / 2 msk koncentrerad fond + vatten
4 dl grädde
salt
peppar
ev maizena
Putsa fläskfilen ren från senor, och dela den i lagom stora bitar.
Smörstek dessa i en panna och salta och peppra.
När köttet är klart, lägg det åt sidan på ett fat.
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, vatten, grädde och rosépeppar.
Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen och häll tillbaka i stekpannan.
Lägg ner fläskfilén och låt sjuda på svag värme.
Dekorera med rosépeppar.
Fritera sedan pommesen i rapsoljan.
Helst i fritös, även om det går bra i en tjockbottnad gryta.
Servera sedan med en krispig grönsallad.
Receptet kommer från Jennys matblogg