Bananscones

Finns det något bättre än nybakat bröd 😏 Det föll sig så bra att jag hade ett gäng bananer som hade mognat lite för mycket och satt och scrolla igenom mina äldsta recept här på bloggen och hittade detta recept på bananscones! Perfekt till min lördagsfrukost då jag gärna lyxar till det lite extra 🫶

Testa gärna du också förutsatt att du gillar banan, men annars finns det andra sconesrecept här på bloggen också (HÄR)!

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

2-8 st beroende på storlek

3½ dl vetemjöl special
½ dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
50 g smör, rumstempererat
2 st bananer (gärna övermogna)
1½ dl filmjölk

Blanda dom torra ingredienserna.
Blanda i smöret, mosade bananer och filmjölk.
Rör ihop till en kladdig deg.
Fördela 2-8 scones på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 8-15 min i 250°C beroende på storlek på sconesen (ju färre scones desto längre tid).
Låt svalna något och servera ljumma!

Viktväktarna Points

3½ dl vetemjöl special *
½ dl vetegroddar *
2 tsk bakpulver
50 g Bredgott mellan *
2 st bananer (gärna övermogna)
1½ dl lättfil
0.5%

Totalt blir det 4P/st om man gör 8 st exkl övriga tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 164 kcal/st om man gör 8 st exkl övriga tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *