När vi firade Filippas och min mammas födelsedagar så fixade jag såklart lite gofika, bl.a dessa smarriga kolakakorna 🥰 Supergott att toppa dessa klassiska småkakorna med havssalt! Inspiration fick jag av Fredriks Fika 👌
ca 30 st
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och sirap.
Blanda mjölet med bakpulver och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.
Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.
Krossa flingsaltet lite så det är små bitar och strö över längderna.
Baka mitt i ugnen i 10-12 min.
Ta ut plåten från ugnen, låt vila 2 min och skär sedan i diagonala snittar medan de fortfarande är varma.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK