Gårdagens födelsedagsbarn firades med en kladdkaka som är Filippas favorit, blev en riktig 10-poängare!
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
1 dl kakao
½ tsk salt
130 g mjölkchoklad
2 msk vispgrädde
strössel
Sätt ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 175°C.
Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen.
Häll smeten i formen.
In i mitten av ugnen ca 20-30 min, beroende på hur stor form man har.
Låt svalna.
Smält samman chokladen med grädden över vattenbad.
Bred chokladen över kladdkakan.
Strö över rikligt med strössel.
Låt stelna i kylen i ca 1 timme.
Servera med vispad grädde.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK