4 port.
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk
3 ägg
40 g smält smör
Fyllning
400 g färs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt
peppar
1 tsk torkad oregano eller timjan
paprikapulver
1–2 msk tomatpuré
½ dl ketchup
1 dl grädde
1 dl köttbuljong av fond eller tärning
ca 100 riven ost
Blanda mjöl och salt.
Vispa ner halva mängden mjölk, äggen och sedan resterande mjölk.
Rör ner smöret.
Låt gärna stå en stund för att svälla.
Stek alla pannkakorna i smör i ett mindre stekjärn el en crêpespanna, låt svalna.
Stek köttfärsen smulig, tillsätt lök och vitlök som får steka med ett par min.
Smaksätt med kryddor, tomatpuré och ketchup.
Tillsätt grädde och buljong.
Låt allt puttra ihop till en kryddig röra.
Låt svalna något.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop.
Lägg rullarna i en ugnssäker smord form.
Strö över riven ost.
Gratinera i 225° ca 25 min tills de fått fin färg.
Servera med en sallad.