Färsk ravioli med krämig svampsås

När sambon inte är så jätteförtjust i vegetarisk mat får man ta till såna rätter som går hem, pasta är alltid ett säkert kort likaså svamp. Kidsen däremot gillar inte svamp alls så dom fick klassisk skinksås här istället. Själv äter jag mer än gärna vegetariskt, men till vardags blir det svårt då jag i så fall behöver laga dubbla rätter och den tiden har man tyvärr inte, men man får göra så gott man kan för att minska på mängden kött i maten. Det lilla räknas också 🥰

6 port.

3 förp. smaksatt färsk ravioli t.ex Ranas

500 g färsk svamp
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning)
4 dl grädde
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena

Dela/skiva svampen och hacka löken.
Stek i en panna med lite smör/olja.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i vatten och smula ner buljongtärningen, låt det koka upp.
Blanda i grädde, soja och senap.
Krydda med persilja, salt och peppar.
Låt det stå och småputtra i pannan, ca 5-10 min.
Red av med lite maizena om du vill ha tjockare sås.

Koka raviolin enligt instruktioner på förpackningen.

Servera raviolin och svampsåsen ev med lite parmesanost och valfria grönsaker vid sidan av.

Viktväktarna Points

3 förp. smaksatt färsk ravioli t.ex Ranas *
500 g färsk svamp
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
6 dl svampbuljong (vatten + 1½ buljongtärning) *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk kinesisk soja
1 tsk dijonsenap
persilja
salt
svartpeppar
ev. maizena
(lägg till points för mängden du tar)

Totalt blir det 11P/port exkl tillsatt matfett och maizena.

TIPS! Tycker du totalen av points blir för mycket, dela receptet i 8 port istället för 6 så blir det 8P/port, lägg till mer grönt vid sidan av om det behövs.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 386 kcal/port exkl tillsatt matfett och maizena.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *