Hämtade inspiration från ett utav mina egna recept till denna soppa. Hade en burk crème fraiche från Valio som var smaksatt med vitlök/örter som jag fått i en Smakbox tidigare som behövde användas. Dock var den laktosfri så ingen produkt jag kommer köpa hem själv då vi ej har något behov av att äta laktosfria produkter, men jag rekommenderar den för er som behöver för det var riktigt god smak.
Serverade soppan med tunnbrödsklämmor med västerbottensost som jag slängde in i ugnen ett par minuter innan soppan var klar 😊
6 port.
½ riven gul lök
olja
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl grädde
1 burk crème fraiche vitlök/parmesan
1 tub med smaksatt mjukost bacon
1-2 pkt bacon
salt
peppar
Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde, crème fraiche och buljongtärning och låt sjuda upp.
Strimla baconet och stek i en panna tills det blir lagom knaperstekt.
Tryck ut mjukosten ner i soppan och sänk värmen på spisen.
Låt osten smälta ner i soppan, den ska inte koka.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med något gott bröd.
Viktväktarna Points
½ riven gul lök
olja
8 dl vatten
1 köttbuljongtärning *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½ burk crème fraiche vitlök/parmesan *
1 tub med smaksatt mjukost bacon *
1 pkt kycklingbacon *
salt
peppar
Totalt blir det 9P exkl tillsatt matfett och macka vid sidan av.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 207 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK