75 g smör
1 dl socker
1½ tsk bakpulver
4 äggulor
1½ dl mjöl
½ dl mjölk
ev. pastafärg
4 äggvitor
2 dl socker
grädde
banan
Sätt ugnen på 150°C.
Pensla två runda springformar med lite smör och fäst bakpåtspapper i botten och längs kanterna.
Vispa smöret vitt och luftigt, tillsätt sockret och bakpulver.
Rör ner äggulorna, ett i taget.
Tillsätt mjöl och mjölk och rör till en jämn smet.
Om man vill kan man färga smeten med lite pastafärg.
Jag valde en turkos nyans för det är något jag gillar just nu.
Bred smeten, fördelat på hälften, i de båda formarna.
I en ren, gärna rostfri bunke vispas äggvitorna till vitt skum.
Tillsätt sockret lite i taget och blanda med elvisp till en toppig maräng.
Bred marängen över sockerkakssmeten.
Grädda i 40 min, i nedre delen av ugnen.
Låt bottnarna bli helt kalla innan du lossar bakplåtspappret och fyller med vispad grädde och skivad banan.
Den söta prinsesskronedekorationen är köpt på Dollarstore. Perfekt att ha till cupcakesdekorering.