Ugnsstekt falukorv med potatis- & blomkålsmos

Klassisk husmanskost som passar perfekt i början på veckan!

6 port.

600 g potatis
1 huvud blomkål, ca 600 g
1 grönsaksbuljongtärning

1-2 dl kokvatten
1 dl grädde
vitlök
salt
peppar

600 g falukorv
ketchup
1½ dl riven ost

3 dl Kelda ostsås
tomatpuré
salt
peppar

Koka potatisen.
Lägg i buljongtärningen i potatisvattnet.
Skär blomkålen i mindre bitar och låt koka med potatisen mot slutet.
Häll av kokvattnet men spara 1-2 dl.
Mosa potatis och blomkål med potatisstöt, tillsätt grädde och vispa till ett luftigt mos, späd ev med kokvatten om det behövs.
Rör ner pressad vitlök, salt, peppar.

Skär ett snitt i korven nästan helt igenom.
Lägg korven i en lätt smord ugnsform.
Smeta på ketchup på insidan av korvskivorna.
Fördela osten ovanpå och emellan korvskivorna.

Smaksätt ostsåsen med lite tomatpuré, salt och peppar i en skål.
Häll i såsen i formen med korven och ställ in i ugnen i 20-25 min i 225°C.

Viktväktarna Points

600 g potatis *
1 huvud blomkål, ca 600 g
1 grönsaksbuljongtärning *
1-2 dl kokvatten
1 dl mjölk 1,5% *
vitlök
salt
peppar
600 g matkorv, Maträtt * 
2¼ msk ketchup *
1½ dl riven ost 12% *
3 dl Kelda ostsås *
ca 2 tsk tomatpuré
salt
peppar

Totalt blir det 9P/port exkl matfett.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 318 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker vid sidan av.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *