Oxrulader med portersås
4 port
500 g lövbiff
smör
salt
peppar
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 flaska porter, 33 cl
1 köttbuljongtärning
8 enbär
Fyllning
4 baconskivor
½ gul lök, finhackad
timjan
Sås
5 dl silad sky
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 tsk kinesisk soja
3 msk svartvinbärsgelé
Dela baconskivorna.
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda.
Fördela fyllningen på köttet och vik långsidorna över fyllningen.
Rulla ihop från ena kortsidan och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna i stekpanna.
Lägg över i en gryta.
Krydda med salt och peppar.
Tillsätt saft, porter, buljongtärning och krossade enbär.
Koka upp och sänk värmen.
Sjud försiktigt under lock tills köttet känns mört, ca 50-60 min.
Ta upp ruladerna och håll dem varma.
Sila spadet.
Häll tillbaka spadet i grytan och koka upp.
Rör ut mjölet i grädden.
Vispa ner redningen i skyn.
Låt såsen koka ca 5 min.
Smaka av med soja, gelé, salt och peppar.
Lägg ner ruladerna i såsen och låt dem bli varma.