Något jag kan sakna ibland när jag gör mina viktväktarvänliga maträtter är den där krämigheten som man får i rätterna när man använder mer mejeriprodukter i maten, när man ersätter med vatten blir det inte riktigt samma. MEN gott var det i alla fall och det är ju det som är huvudsaken 🥰
4 port.
ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 rödlök
smör
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2½ dl grädde
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
20 g färsk basilika
½ msk dijonsenap
1 dl syltlök
Skär fläskfilén i strimlor.
Skala och skiva löken.
Bryn köttet och löken i smöret i en gryta.
Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar.
Sänk värmen och rör i grädden.
Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner i grytan.
Låt grytan sjuda i 5 minuter.
Hacka basilikan och rör i den, dijonsenap och syltlök.
Låt det bli varmt.
Servera grytan med pasta.
Viktväktarna Points
ca 500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 rödlök
smör (lägg till points för mängden du tillsätter)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 dl matlagningsgrädde 13% *
2½ dl vatten
1 msk vetemjöl *
20 g färsk basilika
½ msk dijonsenap
1 dl syltlök *
Totalt blir det 7P/port exkl tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 242 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och extra grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK