Varför krångla till det för sig, enkla kladdkakemuffins med spritsad grädde och påskägg passar perfekt till påskfikat 🙂
12 st
100 g smör
100 g vitchoklad
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjöl
2 dl vispgrädde
påskägg
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret i en kastrull , ta av från plattan och blanda i den vita chokladen tills den smälter.
Blanda strösocker, mjöl och ägg och rör sedan ner i choklad blandningen.
Klicka ut smeten i muffins formar, ca ¾ smet i varje form.
Grädda i mitten på ugnen i 8-12 minuter eller tills de fått lite färg.
Låt svalna.
Vispa grädden och fyll en spritspåse och spritsa på grädden på kladdkakemuffinsen.
Lägg på ett par påskägg och servera.
Kan man frysa in dessa? 🙂
Ja, det är vanlig kladdkaka så det går bra 😊
Kan man ersätta med glutenfri mjölmix? 😊
Inget jag vågar svara på då jag inte har någon erfarenhet av att baka glutenfritt. Detta är ett recept på vanlig kladdkaka så om man vill baka glutenfri kladdkaka skulle jag välja ett sådant recept.