Nytt färsrecept på något jag inte gjort förut, blev i alla fall en hit hos familjen! Vill man ha lite variation kan man alltid fylla med ost, färskost, pesto mm 👌 Receptet hittade jag hos grymma Nina Hermansson (som var med i Hela Sverige bakar).
Vi gjorde ugnsrostad delikatesspotatis till, men går bra med vilken potatisrätt som helst 😊
4 port.
500 g köttfärs
2 pkt bacon
1 tsk timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
Sås
sky från köttfärsrulladerna
3 dl grädde
1 msk balsamvinäger
1½ msk kalvfond
1 msk japansk soja
1 msk vetemjöl
salt
svartpeppar
färsk persilja
Sätt ugnen på 200°C varmluft, annars tar du 225° vanlig ugn.
Dela köttfärsen i 3 delar.
Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg en bit i taget på plåten och kavla ut den så den är ca ½ cm tjock.
Tänk att den ska se ut som en avlång rektangel.
Lägg på bacon.
Krydda med paprikakrydda, vitlökspulver, timjan, salt och peppar.
Snurra sedan ihop rullen.
Gör likadant med de andra 2 bitarna.
Krydda rullarna uppepå också.
Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills det är färdiga rakt igenom.
Ta ut från ugnen, lyft ur köttfärsrulladerna och lägg dem på en tallrik.
Blanda vetemjölet med en liten skvätt grädde.
Häll sedan det och resten av grädden, balsamvinäger, soja, kalvfond och kryddor i skyn som blivit i formen efter rulladerna.
Klipp i lite persilja.
Vispa runt och ställ i ugnen i ca 15 min till.
Höj gärna plåten ett snäpp.
Ta ut såsen och lägg i rulladerna igen.
Skiva upp dem och servera med någon form av potatis.
Viktväktarna Points
500 g nötfärs 5% *
2 pkt kycklingbacon *
1 tsk timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
sky från köttfärsrulladerna
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl mjölk 1.5% *
1 msk balsamvinäger
1½ msk kalvfond *
1 msk japansk soja
1 msk vetemjöl *
salt
svartpeppar
färsk persilja
Totalt blir det 10P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 322 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK